کتاب بازان

۱ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

شنبه, ۲۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۳۲ ب.ظ

جنایت و مکافات

بسم الله الرحمن الرحیم

نام کتاب: جنایت و مکافات

نویسنده: فئودور داستایفسکی

مترجم: مهری آهی

ناشر: مؤسسه سهامی انتشارات خوارزمی، قیمت چاپ نهم به سال 1393: 35000 تومان، 777 صفحه قطع رقعی

 

چرا باید کلاسیک ها را خواند؛ عنوان کتابی است از نویسنده ایتالیایی؛ ایتالو کالوینو. حداقل فایده مترتب بر خواندن کلاسیک های برتر تاریخ ادبیات این است که به صورت خود آگاه و یا نا خود آگاه این مطالعه سطح توقع انسان را در حوزه مربوطه بالا خواهد برد (البته ممکن است خود خواننده متوجه این موضوع نشود).

جنایت و مکافات رمانی است نسبتا طولانی (البته نه در مقایسه با کتاب هایی چون کنت منت کریستو یا در جست و جوی زمان از دست رفته!!!) از نویسنده شهیر روسی، فئودر داستایفسکی. اتفاقات رمان در شهر سنت پترزبورگِ نیمه دوم قرن 19 میلادی می گذرد و مثل فضای غالب آثار داستایفسکی شخصیت ها و افراد درگیر از قشر فقیر و کم درآمد و یا حتی بی درآمد! هستند. از نگاه من یکی از ویژگی های خوب این رمان قصه داشتن است؛ یعنی چه، یعنی اینکه داستان، اتفاق (حادثه) دارد، تعلیق دارد (البته تعلیق این رمان آن قدری نیست که کتاب را نتوانید زمین بگذارید) و شخصیت های متعدد هم، زندگی بودن را بیشتر نشان می دهد. در کنار این قصه نویسنده خیلی روی مسائل روان شناختی و روحیات شخصیات ها کار می کند و تحلیل ها و شخصیت پردازی خوبی تقریبا از همه شخصیت های اصلی موجود است.

رمان شخصیت های زیادی دارد و توصیه می کنم قبل از شروع کردن کتاب (که خواندن کتاب هم زمان بر است و هم کمی حوصله می خواهد) قلم و کاغذ در کنارتان باشد تا اسامی شخصیت ها متعدد کتاب را یادداشت کنید، و فی المثل اگر در صفحه 500 به اسمی برخوردید و این فرد در صفحه 70 برای اولین بار معرفی شده است، به تکاپو نیفتید برای فهمیدن اصل و نسب فرد مذکور! (شخصا حدود 50 مورد یادداشت داشتم، تازه اسامی گاهی اوقات کمی پیچیده می شود و شخصیت ها با اسامی کوچک و بزرگ معرفی می شوند).

و حرف آخر اینکه در کنار هنرمندی نویسنده در معرفی شخصیت ها و داستان پردازی، مزیت دیگر کتاب، آشنا شدن خواننده با تفکرات حاکم بر بخشی از پایتخت روسیه در آن برهه زمانی است و پیدا کردن شناختی محدود از اندیشه و گفتمان هایی که شبیه به آن ها در انقلاب 1917 قدرت را در دست گرفتند.

۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ شهریور ۹۴ ، ۱۲:۳۲
احمد احمدی